Har detta hänt dig? Dela med dig av dina upplevelser!

Har du eller någon du känner varit med om vårdhaveri, vanvård, felbehandling eller liknande? Berätta! Dela med dig av din historia! Har du en blogg eller hemsida? Om inte – börja med att starta en egen gratis-blogg tex här på www.wordpress.com Skriv sedan en kommentar i rutan nedan om det som hänt dig/er ihop med din länk så lägger jag upp bloggen i min länksamlig här till höger!

Mvh Pernilla Öberg  vardhaveri.wordpress.com & omsorg.wordpress.com

Annonser

13 responses

9 05 2008
Therese

Jag kunde inte undgå att gråta när jag läste vad du skrivit. Min pappa dog den 6 juni -07.. Han blev vanvårdad totalt. Han dog pga det. Åldreomsorgen i detta landet är sjukt och förjävligt. Ang liggsår, min pappa hade trycksår som va helt ruttna, för personalen hade inte sett dom. Det stank i hela rummet. Dom lät min stackars pappa ligga och skrika hela tiden för dom kom aldrig. Han blev kränkt på vissa sätt jag inte vill skriva ut här av respekt för min pappa, men dom fick sin beskärda del av mig iaf. Det blev bestämt på möte osv att pappa inte fick ha stängt dörren för han fick ångestattacker då (han va sängliggande), och en dag när jag kom dit hörde jag han skrika av panik och såg att hans dörr va stängd med en stol nedanför handtaget. Ville bara dela med mig lite.. /tess!!

Ps, FY FAN FÖR SVERIGES VÅRD.

29 07 2008
sofie

Denna sommaren är det fjärde året som jag sommarjobbar inom vården. Tidigare tre somrar så har jag jobbat på ett vårdhem i Helsingborg. Jag jobbade på en avdelning med 90% dementa, men inte fick den avdelningen vara en låst demensavdelning, nädå. Personalen som arbetade på avdelninge hade noll utbildning om hur det är & hur man ska vara mot dementa människor.

Jobba man med dementa så ska man ta det väldigt lugnt, allt ska ske i deras takt. Man ska låta dem vakna av sig själva på morgonen, om de så sover ända till kl. 10.30, det ska dem få göra. På denna avdelning jag jobbade på gick man in & tvingade upp personerna 7.15 på morgonen. Man drog & slet i dem, tänkte absolut inte på vårdtagarna. Man strävade endast efter att det skulle gå så fort som möjligt. Alla 20 vårdtagare skulle helst vara uppe innan kl 9, då var det frukost.

Likadant ska man alltid vara två personer när man använder lift. Detta följdes aldrig. Jag minns en morgon då jag hade förberett en vårdtagare i sängen. När jag var klar så gick jag ut & letade efter en annan i personalen som kunde hjälpa mig upp med vårdtagaren i liften. Då sa en dam (av den ordinarie personalen) att jag minsann kunde fixa det själv, man kan visst klara av att ta en vårdtagare själv i liften.

Vid ett tillfälle så hoppade jag in & jobbade extra en dag på en annan av avdelningarna på detta vårdhem. Jag såg då ett fall precis som din mammas. En dam hade ett precis likadant liggsår, så stort & djupt. Personalen rengjorde & satte på en ny ”platta” över såret. I & med att jag inte hade någon utbildning själv & inte alls visste hur man skulle göra med ett sådant sår så tänkte jag inte så mkt mer på det. Jag jobbade aldrig på denna avdelningen annars & antog att personalen på avdelningen gjorde rätt.

Jag skrev om lite sådana här saker i min förra blogg förra sommaren. Skrev om patienterna behandlades, hur många av personalen var. Jag skrev allt detta helt anonymt, skrev inte i vilken stad jag jobbade i, skrev inte ut vilket ställe, nämnde absolut inga namn över huvud taget. Jag höll mig inom ramarna för hur man får skriva enligt svensk lag.

Tyvärr så var det en sommarvikarie som hade råkat komma på minblogg. Hon visade allt för chefen. Jag blev kallad till ett samtal där de tog upp allt detta med mig. Jag sa att jag ansåg att jag inte gjort nåt fel i & med att jag hållit mig inom ramarna för vad man får skriva. De sa åt mig att jag fortsättningsvis skulle tänka på vad jag skrev.

Sagt & gjort, efter mötet så skrev jag aldrig nåt om mitt sommarjobb igen. Jag skrev två inlägg efter detta där jag meddelade att jag skulle byta blogg.

I februari i år så blev jag lovad jobb på detta vårdhem denna sommaren igen. De sa att jag hade ett garanterat jobb där om jag ville. Jag sa att jag skulle fundera på det & att jag även väntade svar från ett annat vårdboende. I början på maj så ringde dem från mitt gamla jobb & sa att jag inte var välkommen där. Jag undrade givetvis varför. Då visade det sig att de hade sett att jag fortsatt skriva min blogg. Jag menade på att jag enbart skrivit två inlägg där jag absolut inte skrivit nåt om jobbet över huvud taget. Detta hjälpte inte. Jag hade i & för sig reda skrivit på för mitt nya jobb (en demensavdelning i en annan kommun där de behandlar patienterna som människor & inte som djur) så jag skulle i vilket fall inte jobba på mitt gamla ändå. Det är ändå principen jag blir arg för. Jag hade inte skrivit nåt som kan anknyta mig till detta vårdhem. Ingen hade nånsin kunnat lista ut att det var här jag jobbade. Ändå blir man behandlad som en idiot.

Lååångt inlägg, ber om ursäkt för det! Det jag vill få fram är att vården i Sverige är något av det värsta som finns. Personalen är långt ifrån kompetenta, de behandlar vårdtagare som djur, de ser ner på dem & säger även nedvärderande saker till dem. Nä, tycker verkligen väldigt synd om din familj som fått uppleva allt detta.

10 04 2009
Anon

Min morfar låg flera timmar på sin dödsbädd och kunde bara rossla. Ingen förstod vad han sa och sen gick han bort. Han pekade mot halsen och munnen lite svagt ibland.

När han dött hittade man hans löständer i svalget, de hade halkat ner och personalen på boendet hade ”inte tänkt på att kontrollera det”.

23 05 2010
Goran van Den Buske

….Ju mer vi klagade och kämpade, ju sämre fick svärfar det. En påtvingad förvaltare gav oss t o m besöksförbud efter att personalen, tillsammans med juridisk anhörig, klagat. Till slut var vi tvungna att ge upp. Två års kamp med berörd personal och övergripande myndigheter var över. Men kommer inte att anklaga oss själva. Är stolta över vår kamp. Mer kan inte närstående göra.

25 05 2010
Felicia

Subject: Rättssystemet skapar ”haverister”
Date: Thu, 1 Apr 2010 15:19:44 +0200

http://www.nkmr.org/rattssystemet_skapar_haverister.htm

Jag vill endast förmedla vad som händer med en som vill hjälpa sin medmänniska i en svårt utsatt situaion såsom Jonne blev i hela två års tid. Och ingen av er tog någon som helst notis om hur svårt han verkligen hade det.
Ingen ville vara mig behjälplig med att låta Jonne få ett värdigt liv som han verkligen hade rätt till som alla andra medmänniskor har på våran jord.
Ingen människa skall få bli utsatt för det som Jonne blev han hade inte gjort något ont mot någon på våran jord.Han var den snällaste människan man bara kan tänka sig.
Varför var det ingen som ingrep och hjälpte honom.Jag anmällde missförhållandena som Jonne var utsatt för men ni bara blundade för den bisarra&kränkande behandling som han utsattes för i hela två års tid.

Och så hände det som inte fick hända Jonne blev utsatt för Aktiv Dödshjälp men den lyckades inte eftersom Jonne hade ett sådant starkt hjärta fick jag förmedlat till mig av den kvinliga läkaren som jobbade på…………. på halvtid.
Så därför så utsatte dom Jonne för ytterligare en tortyr som gick till på detta bissara&empatilösa sätt. Personalen blev informerade av den kvinliga läkaren och även den manliga läkaren ……… som även han jobbar på ………………..
Personalen fick information om att ”all mat,all vätska all medecin skulle bli utsatt för gott inte någon Stesolid sattes in för Jonnes oro&smärta och hans stela leder.Det var den värsta upplevelse som jag har varit med om i hela mitt liv.
Varför ingrep ingen när dom såg hur han led???
Det var en hemsk död som han gick till mötes när han svältes till döds.

Vätska är livsviktig för alla medmänniskor ända fram tills döden infinner sig.
Det är ”förbjudet enligt Svensk lag att utsätta vätska för någon medmänniska”.
Likaså är det livsviktigt att få Stesolid som hjälper mot (oro&svår ångest,stela leder) Stesoliden hjälper till att mjuka upp lederna så patienten inte får varken ont eller blir stel i sina leder.

Det är enbart ”idioti” med allt som dom gör mot våra så svårt utsatta och som dessutom inte kan göra sin röst hörd.Hur kan någon människa utsätta våra äldre för tortyr&psykisk misshandel det är för mig helt ofattbart.
Är det någon av er(jag kontaktade Socialstyrelsen) som kan förstå hur hemsk död Jonne fick gå igenom????
Det kommer att ta tid för mig och min särbo att bearbeta den sorg som vi går igen om nu.
Det är ingen som kan förstå hur hemsk upplevelse vi har gått igenom tillsammans med Jonne.Och verkligen ha fått se hur Jonne led varje sekund tills han somnade in den 091006 kl 20.47.
Jag vill inte att min värsta fiende skall få uppleva detta som Jonne fick uppleva i hela två års tid.

Kan ni räkna ut varför dom lät han få somna in???

Svar: Jonne fick somna in för gott på grund av att …….. Kommun skulle bli av med problemet som dom ansåg att det var för dom i …………. Kommun (Myndigheterna)

(Jag var problemet) enbart för att jag ville hjälpa honom till att få ett mänskligt värde och inget annat!
Men en sak är säker jag kommer att följa upp ärendet som sker på …… så att de boendena på …….. får ett värdigt liv.Ännu så har ingen satt igång att få iordning på trädgården som Länstyrelsen kritiserade.——– granskade även …………..Citat:Trädgården ”ser ut som en hundrastgård” och gör så ännu!Även så var dörren till trädgården alltid stängdoch låst.
Ingen av de boendena fick komma ut en endaste dag.
Detta kallas med andra ord ”Frihetsberövande”.
Länstyrelsen enbart skiter i hur svårt våra medmänniskor har det inom boendena i Sverige på 2000-talet.
Det finns inga ord för hur slappa våra myndigheter är och så ovänliga handläggarna är dessutom på dessa myndigheter: (Socialstyrelsen,Länstyrelsen,Hsan,Jo mmm)
Jag har även kontaktat äldreomsorgsministern Maria Larsson (KD),Göran Hägglund (KD),Beatric Ask (är inte hundra på efternamnet)
Även Demensförförbundet ordf.Stina
Alzeimersförbundet ordf.(även jurist) Sven Rosenkvist,Patientnämnden osv. listan kan göras hur lång som helst
Men alla enbart ”blundar&tiger” varför finns alla dessa myndigheter kan man ju då undra eftersom alla håller varandra om ryggen.
Även Polisen har följt upp ärendet men (det hade ju inte hänt något allvarligt enligt dessa herrar(för det var enbart herrar jag fick kontakt med).

Vänligen

Felicia

7 05 2011
katta

Hej, just nu förlurade jag rättegång mot Socialstyrelsen och bli skuldig massor med pengar. Jag har lärt mig lexan att patient i Sverige räknas som en nolla.
Jag ska försöka att kort som möjligt att beskriva mitt fal- vanvård inom tand, hälso och sjukvård samt flera inblandade läkare chefer har manipulerat, förfalskat, nyfabricerat mina journaler (har bevis på allt) för att dölja sanningen om min hälsotillståndet. Detta ledde till vidare vanvård och till slut jag är sjukpensinärat.
Nämligen, jag är född med en bicuspid aortaklaff (tvåmunnig istället tremunig), annars friskt och arbetade i 28 år utan problem. Under graviditets tid när jag var 22 år jagt började ha stora problem med tänder samt som jag har fått hormon behandlingar under graviditeten. Ca 10 år efter förlosningen jag blev tvungen att dra ut tänder i överkäke eftersom har blivit allergiskt mot metall i sambandet med bryggan på tänder som har blivit gjort. Därefter jag har fått tandprotes på överkäke och när jag blev 48 år bestämde jag att göra tandimplantatet på Tandvårdhögskolan i Malmö. De annonserade 50% billigare speciellt tandvård (implantatet) pga att det är statlig hög skola.
Jagt informerade om min redan ostioporosis och att jag hade en hjärtafel. Tdl, docent, specialist i protetik och betfysiologi och spec i parodontologi har gjort 5 st tandimplantat på en gång utan att jag har fått en 24 timmars profylaks för att skydda mitt hjärtat. År 1998, när allt detta har hänt jag hanterade inte mycket bra svenska språket och litade på svensk tandvård.
Ansvarig tandläkare var docent och att han och den andre hade inte kompetens att ingripa i mina käkar viste jag inte om.
I sambandet med utredningen inför tandimplatat op visade jag till tdl en ultraljuds kopia på mitt hjärta som har blivit gjort i Sverige 1991 vilket påvisade en friskt hjärta med bicuspid klaff och en ytterst liten blås ljud. Till denna undersökningen skickade mig en hud läkare pga ett stort hjärtklapning och utslag efter att jag har fått en kortizon spryta pga långvariga och jobbiga utslag eftersom då arbetade jag som krätskort måntor, dvs reaktion på kontakter med metaler. Jag berättade att benskörhet blev konstaterad 1997 men tdl bedömde att allt är inte av någon interese att göra noggran undersökning innan tandimplantat op.

Vänser sida i överkäke genomborrades, tittanet hamnade i sinus, blev fångad så att jag har fått bara 5 titan skruvar i överkäke. penicillin kovepenin har jag fått på recept när tandimplantat blev utförd. par dagar efterått jag har blivit mycket sjuk, hög feber, frössa, ligande och ringde jag tdl men han nekade hjälp, utan sa att allt var naturlig process. Jag återkomm 10 dagen för att tdl ska plocka sytråd över tandiplantaterna men höger överkäke skruvar har blivit synliga pga infektion, dvs även att jag har ätit 4g kovepenin per dag i 10 dagar påvisade en inflamation-infektion tecken. Ansvarig tandläkare rensade såren och gav mig samma medicin för yterligare 5 dagar till utan att skickade mig till röntgen och blododling. Till nästa kontroll kallades jag efter en månad. jag hade väldigt ont i pannan, huvudet, kände mig väldigt sjuk, bad om en förlängt sjukskrivning eftersom arbetade jag på Barn kardiologiska i Lund som städare. Tdl nekade detta, jag återkom spontant efterått pga stor smärta men blev tillsagt att endast kan återkomma efter 6 månad när all sår blev läckt. Strax efterått pöbårjade olika svårt behandlade och återkommande infektioner (allt är dokumenterad) men ingen av läkarna skickade mig till en undersökning. Till exp. hat fått urinvägsinfektion med 3+blod, protein och leukociter men ingen urinodling blev gjort så att denna infketion varade mer än 3 månad. Kom gynekologiska besvär, bihålainflammation, lungainflammation, hastigt nedsat syn, negativ cirkulation påverkan, upphostande av små rosa slem bollar osv. Jag viste ingenting om att alla de symptom gällde en sjuk hjärta. Jag mådde så dålig att bad om barn spec läkare Dr katarina Hanseus (chef på barn kardiologi i Lund) att undersöka mitt hjärta (jag var engagerad med hjärt sjuka barn som blev skickad via FN och Medevac från krigs drabbade fd Jugoslavine). De små patienter mest tog hand om nämnda barn läkare det var darför jag bad om hennes undersökning. Jag litade på denna läkare. Men Dr Katarina bara tittade på min UKG kopia från 1991, sa att mitt hjärta är frisk, att jag har en fel på aortaklaffen, att varje 100-de människa ha samma utan at veta om detta, rekomenderade mer villa, ingen vuxen kardiolog läkare undersökning. Hon inte har lyssnat ens mitt hjärta även att jag var blek, orkade inte springa trappor osv. vilket jag gjorde tidigare. Jag trodde på hennes bedömning och trodde att jag inbilda mig sjuk. Kort tid efteråt hamnade jag på akuten MAS, med stor nyt blåsljud på hjärta, lung imflammation, septisk feber omkring 40, CRP 70 men ingen blododling gjordes enligt rapport (i journalen står att det blev gjort och är negativ). Skickat hem, med molipect -mot torr och jobiggt hosta. Ansvarig tdl kontaktade sin vän dåvarande kardiologi chefen i Malmö och gjordes en UKG av hjärta till. På denna UKG nämdes absolut inte min bicuspid aortaklaff vilket är omöjligt att missa att inte se. Kardioligi chefen viste om allt om mina implantattänder, infektioner, hastigt nedsat cirkulation osv men när flera åt efterått krävde jag mina journaler, han inte ens nämnd tänder problem, utan skrivit okorrekta anamnes saker. Dessutom det var han som rekommenderade att partiellt tandimplantat i underkäke skulle kunna göras innan hjärta operation pga waran behandling efteråt.
Två månad efteråt, under hjärta op väntetid gjorde tdl vänster och höger underkäke tandimplantat op med 2 skruvar utan 24 timmars profylaks igen.
Mina infektioner har fortsatt och jag väntade 9 månader på hjärta operationen, dvs utan förtur. Vid intagning på Thorax i Lund påvisade blod i urinen, men urinodling blev inte gjort enligt rapport upgifter (gav mig förfalskad journal som om att den har blvit gjort), dvs jag hade en pågående infektion i kroppen. Opererade mig, jag blev inkoplad på hjärta maskin, och andra postop dagen fick jag septisk feber, ont i ryggen mer än i bröstkorgen, hjärta påverkan CRP 187 men varken blododling eller någon undrsökning på inre organen blev gjort. De gav mig bactrim forte eftersom gjordes en urinodling den 3 postoperativa dagen när visade streptokocke bakt i urinen, vilket var inte klar bild av infektionen eftersom jag har fått Clindamycin profylaks inför hjärta operationen. jag var en vecka på Thorax lund därefter överlämnad till Malmö kardiologi avdelning. Rekomenderades inte uppföljning av denna heftiga infektionen. Sakkuninga säger att det var inte UVI utan en pyelonefrit. kardilog från lund skrev i journalen att jag har fått en uvi i sambandet med hjärta op!!!. När jag har begärt en kopia på PAD patologisk histologisk analys, sa Dr Ronny Gustafsson att han tyckte själv att han inte behövde skicka min sjuk och bortklipt hjärta klaff. Han har inte rekomendationer från socialstyrelsen !! Efter att jag har blvivit hjärta opererad med pågående infektion i kroppen, och inte undersökt och behandlat adekvat, jag har haft urinvägsinfektioner från 2001-2004 dokumenterad flera tiotals gånger, grus och sten bildning, njur påverkan osv.
Mina hjärta kotroll efter hjärta op gick jag till kard Zoran Trivic. Sa till honom att jag käner mig inte bra osv men även att bara 2 månader efter mitt hjärta op hördes ett nytt blås ljud igen på hjärtat han nekade en noggran undersökning på orsaken. Han var student till kardiologi chefen i Malmö och de samarbetade. År 2004 gick jag till kardiolog, tandimplantolog specialister utomlands och jag fick veta möjligen sanning. Då första gång Dr Zoran skickade mig på en transeofagal ukg av hjärtar. resultat; en paravalvulärt läckage på min nyinopererad mekanisk aortaklaff, samt klaff är för litet för mig, dvs han är 19 mm det är därför jag har fortfarande aortastenos. Läckage har hänt pga häftiga infektion efter hjärta operationen.
Vanvård finns mycket mer , det varade i 10 år. Jag misstänker att läkarna ville döda mig för att fallet kommer inte fram.
Jag anmälde till HSAN, Socialstyrelsne, Omsessidiga försäkringsbolag men alla tvätar händerna.
Noggran granskning visade att jag blev tandimplantaopererat på Tandvårdhögskolan, men från en privat tdl verksamhet som gömde sig under deras tak. Det var Brånemark osseointegration center- som slyssklade me forskning, utveckling av mun tänder osv. Detta står på journaler. Visa saker gjordes på MAS käkirurgiska, Brånemark Center , BOC på TVHS, privata tdl verksamhet som Tanvåd AB osv. Svinligt mild sagt. Tandsköterska på TVHS och ansvarig på FK i Lund sa att de kommer ihåg att under 1997,98,99 gjordes stor forskning projekt på TVHS i Malmö men jag inte kan bevisa något. Ansvarig tandläkare aldirg gav mig tdl räkning, jag betalade till honnom 55.000 kronor 1998 och allt i förväg. han krävde från FK 140.000 kronor bara för min överkäke, säkert lika mycket till underkäke. På sin bägeran till FK till sådana stora summa skrev han bara Randow-Levin, ingen tdl verksamhet, adress, org nummer.
Till sist stämde jag Socialstyrelsen eftersom de var de som har godtjänt att Brånemark Osseointegration gömmer sig under statliga Tandvårdhögskolan, men de anlitade advokat firma White & Case från Stockholm, jag ahde en utländsk advokat och Socialstyrelsen, svensk vård är perfket enligt de stora ororliga gudar, visade sig. Jag är en fatig sjukpensionär, omänsklig behandlad, skuldig stora summor till socstyrelsens advokater. Mycket stölthet från deras sida!!!!! jag har massor journaler som jag vill publicera. Till ekxempel att trhorax kirurg skriver att han behövde inte göra en steril undersökning, att Dr Zoran Trivic ändrade viktiga uppgifter på UKG undersökning av hjärtat, en gav han till mig och när HSAN krävde samma kopia då ändrade han med en penna utan namteckning osv. HSAN sa att han inte gjort fel att han ändrade. Brev från UMAS klinisk fysiologi chefen att alla mina ukg band är försvunna, att första innn tandimplant op och efterått röntgen bilder också har forsvunnit, en nyfabricerad UKG av hjärtat när undersöknings ”läkare ” var student och inte i Malmö osv.
Hur kan jag publicera journaler, de ska berätta själva utan att behöveds någon komentar. MVK Kata hansson från malmö

8 05 2011
katta

I sambandet med långa brevet som jhag har skrivit, jag skulle säga bara att just kariodlog chef läkare från Malmö 1997 har medverkat på specifikation av kardiologiska sjokdomar där står tydligt att diagnoser skiljer sig på förvärade hjärta klaffar (gäller medfödda hjärtafelet) mot normala hjärtaklaffar som har blivit sjuka.
I mitt fall gäller diagnosen som ursprungligen fel och blivit sjuk dvs förrvärrad men kardiologi chefen Stig Persson har skrivt dg som om mitt hjärta klaff har varit normal med födelsen. Denna specialist kardiolog skrev bocker, erfaren läkare osv.
Vidare, noggran undersökning av mina journaler kommer fram att en enda UKG av hjärtart som har blivit gjort 1991 är inte identiska originalet, samt finns inte nämnd vem skickade mig till denna undersökningen och vilken läkare har fått tillbaka ukg svaret. Dvs denna journal kopia är förfalskad eftersom på kopian från 2000 absolut stor ingenting om min bicuspida klaffen. Hur då kunde veta Dr katarina hanseus att jag hade en bicupsid aortaklaff om hon inte läste på denna kopian. Hon visade mig med tre fingrar hur en bicuspid och en tricuspid klaff ser ut.
Det beryder att kardiologi chefen tillsammans med sina medarbetare dvs ultraljudsundersöknings läkare ”sammarbetade väldigt bra” så att de förfalskade min första UKG av hjärtat från 1991 så att det skulle se ut att jag hade redan då förkalkningar och insufficiens på samtliga hjärtas klaffar så att den nästa ukg undersöknings läkare som gjorde min andra ukg undersökning år 2000, ( dvs par månader efter att jag hamnade på akuten 14.12.1999) och han fortsatte ” att inte se en bicuspid klaff”. Samma gjorde spec röntgen läkare som gjorde en angiografi på mig år 2000. Men thorax hjärta kirurg Ronny Gustafsson från Lund skrev i sin op berättelse att jag hade en medfödd bicuspid aortaklaff. Alla mina klaffar är fördarvade med insufficiens och stenos samma som aorta klaffen har varit. Det handlade om endokardit säger sakkuniga och protes endokardit i sambandet med hjärta operationen. Vävnaden runt om aortaklaffen har varit sjuk pga endokarditen så att jag har fått en annan lösning på innoperation av mekaniska aortaklaffen istället om det inte handlade om sjuka vävnade runt om aortaklaffen. Så förklarade sakkuninga som en misstänkta möjlighet i mitt fall.
Jag har skrivit till UPPdrag granskning, men ingen ville publicera om mitt fal. Tandimplantate kostar mycket, men ingen ville prata om detta. Prata att de kan bli livsfarliga. Jag har för ofta bihålinflamation, höger överkäke (där var perforeningen) fattas ben. Sakkuniga säger att om man har benskörhet är mycket viktig att man undersöker benkvalitet och benkvantitet och och det finns tillräckligt med ben, då man måste göra först en förrarbete , liksåm att sätta på överkäke typ humän vävnad för att stödja borrningen för skruvar, annars kan lätt hända perforeningen i sinus, vidare infektioner i bihålarna pga stora mängd mun bakterier som genom en hål mot sinus kan lät att vandra dit. Det är färför Tandvårdhögskolans röntgen har ”kastat” eller tillåtit att mina ortopanogram röntgen bilder har bara försvunit. De har intygatmed bre också, liksom vad? Vad kan du göra dumma patienten?
Den första ortopanogram röntgen på implanterade tänder gjordes 2,5 år efter. och den blev gjort på MAS kakkirurgiska 19.10.2000, men chefen intugade att denna ”också har bara forsvunit”.
I underkäke blev jag nerv skadat pga att på höger sidan implantat borrades in i nerv kanalen så att jag har och ska ha ständigt ont. oma man ville dra ut implantaten finns risk att min underkäke förlura nerv stöd. Jag har iga känslor i höger sidan av underläppen och i min tand.
Jag har inga mänskliga rättigheter i Sverige. Det är inte allt nämnt som har hänt mig. jag har mycket mer bevis på vanvård som om jag hade en sifra bredivd min persson nummer som bara läkarna kan tolka liksom ”gen inte henne vård utan eliminera”. Det är starka ord men jag upplever så och allt detta hender i en land som Sverige. Utlänska läkare att allt som har hänt mig (jag hhar översatt och visat ) inte kan hända i dagens läge i Afrika.
Jag tror att det handlar om forskning utan patientens samtycke, vilket är lik Hitlers ideologi.

8 05 2011
katta

I sambandet med mina tidigare två brev jag ville säga att jag aldrig hade en hög blodtryck, angiografi säger att alla mina kärl var friska ( röntgen specialist såg via angiografi att alla mina hjärta klaffar blev sjuka insuficiens och stenos men han såg inte en bikuspid aorta klaff !!!!).

I sambandet med mina läkare besök jag är mer och mer räd, och mättningen på blodtrycket blev lite högre, så att kardiolog läkare skrev till mig statiner. Först en sort, blev inte bra, och den andra sort pravachol blev bra och jag har ätit i nästan 9 år. Den var dyrt och blev tvungen att ta de biligare. Jag har fåt kraftiga reaktioner så att hade blod under nagel på torna på kroppen, medan andra (av de alterantiva istället provachol liksom andra fabrikater) gav mig så kraftiga näsel utslag att jag behövde läkare akut hjälp. Därefter visade sig att jag blev allerigsk mot två medicin som hjälpte att dämpa allerig reaktion, så jag blev tvungen att sluta med statiner tottalt.
Eftersom Dr Zoran trivic ändrade ukg av hjärtat mättningarna på journaler, jag litade inte på honnom längre och slutade att gå till kardiologen i Sverige. Jag gick utomlands. Det är väldigt svårt att få karidolog läkare i Malmö, jag gick till en ny som oppnade mottanging men när hon hörde anamnes hon skrev remiss till MAS karidologi chefen så att jag hamnade hos dr Kitlinski i Malmö. Försökte jag berätta allt som har hänt mig, trodde att han skulle ville veta eftersom mina alla klaffar är fortfarande sjuka, men han ville inte lyssna, ville inte se bevis på detta som jag försökte säga, istället sa att han har inte tid osv. Mycket märkligt! Naturligt vis, chefens plats måste man bevara i framtiden också- så resonerar jag efter allt som jag har upplevt i sambandet med svensk vård.
Inför min första besök till dr Kitlinski jag skrev på en lista alla mina blodtrycks mättningarna som är memorerade. Det var ca 60 st memorerade i aparaten som jag mätte ca en gång i veckan. Då visade sig att jag har en normal blodtryck, bar ibland lite högt. en gång var 152/90 då jag tittade på datummet och jag kom ihåg en jobbig händelse denna dagen.
Då sa dr kitlinski till mig” vem skrev till dig statiner när du har inte hög blodtryck, du äter waran, och dina kärl är friska?”. Han liksåm blev förrbanad på kard spec Zoran Trivic som skrev till mig 9 år statiner utan att först noggran undersöka om jag verkligen har en hög blodtryck eller ej.

jag litera inte längre på svenska läkare och svensk sjukvård, har fobi istället. Har stora problem i sambandet med sömn. Några gånger om månaden har känsla att jag skulle dö, hastigt vaknar med stor skrikande, och hjärta slår hastigt. De säger psykiskt problem,. jag hade depresioner tidigare sambandet med hjärta operationen jag hade drömmar som man aldrig glömmer, därefter följde mig liknande starka sömn upplevelse drömmar men de har försvunnit helt.

Jag har allt väldigt bra skriven, dokumenterad, alla anmälan och deras svar, kopian på stämnings ansökan, nästan 3 års rättegångs tids sdvokaternas skrivelse och till sist ” ingen är skydlig att en människa i Sverige behandlades på sättet som jag har bevis på. Att svenska läkare manipulerar, kasserar, nyfabricerar, förfalskar dokumenter bara att kunna dölja deras omänskliga beteende mot oss patienter.

11 06 2011
Kata Hansson

Vi patienter kan ingenting göra, utan skriva och meddela på olika web sajter så att folk kan bli mer informerade och medvetna vilken fin svensk sjukvård har vi. Naturligt vis att skriva fulständigt nam på läkarna, de är offentliga personer. Jag ska se var någonstans jag kan publicera mina journaler så att man kan se svart på vit vad läkarna är kapabla att skriva, förfalska, nyfabricera osv.

17 08 2011
Emma

Jag förlorade min mamma när jag var 18 år pga. slarv av vården. Hon fick gå med cancer i båda lungorna hur länge som helst för att ingen på sjukhuset kunde förstå vad det mörka på hennes lungor var. När de efter över ett år till slut kom på att skicka proverna till uppsala och beskedet kom att hon hade cancer så levde hon bara 2 veckor till.
Jag förlorade min pappa när jag var 16 år pga. att de inte tog hans smärtor på allvar. Han dog i onödan blott 50 år gammal.
Min morbror dog när han endast var 34år efter att ha blivit påkörd. De gipsade hans ben men missade hans svåra skada i hjärnan så han dog senare ensam i sin lägenhet av dessa ej omhädertagna skador.
Själv opererades jag i onödan för misstänkt cancer som inte var cancer överhuvudtaget. De slarvade så mycket att jag hemma höll på att förblöda av sönderopererade kärl. Hade jag inte bott granne med sjukhuset hade jag inte överlevet.
Mitt förtroende för vården? NOLL
10 personer dör varje dag av felvård, vanvård och slarv men var är alla rubrikerna i tidningarna?! Var är de nya lagförslagen för att förhindra detta? Det finns bara tystnad.
Man kan undra hur många som skulle åka buss eller tunnelbana om man visste att 10 personer dog varje dag pga. bristande säkerhet, slarv och undermålig personal.

28 02 2012
Kata Hansson

Jag hade en husläkare nästan 20 år. Hon är också från Serbien. Vi pratade samma språk, hon har skrivit alla behövande remiss och har fått tillbaka alla svar. Jag litade på henne fullständigt. Hon visste om att jag hade en bicuspid aorta klaff (två munnig istället tre munnig), hon var informerad att jag gjorde titan tandimplantat på Tandvårdhögskola i Malmö, att därefter hade jag flera olika återkommande och svår behandlade infektioner, att min cirkulation sviktade, att 1,5 år efter inopererade tandimplantatet jag hamnade på UMAS Akuten när konstaterades septisk feber, lunga inflammation, ett nytt kraftigt blås ljud på hjärtat, influensa, CRP 71 och att jag vid denna tid punkt har fått endast Molypect mot torr hosta. Akuten har skrivit en remiss för UKG av hjärta. Undersöknings svar har fått Dr Dragna Carapic, min husläkare där står ingenting om min bicuspida aorta klaffen, utan att min hjärta har varit normal men aorta klaff hade stenos och insufficiens, mitralis och tricuspidal hjärta klaff insufficiens. Dåvarande kardiologi chefen Dr Stig Persson har skickat UKG svar direkt till min husläkare, därefter min husläkare har krävt i mitt namn min UKG av hjärta som har blivit en enda gång gjort tidigare dvs 1991, för att skicka tillbaka till Dr Stig Persson för en jämförelse och en rätt diagnos. UKG av hjärta kopian som Dr Dragana Carapic skaffade från Klinisk fysiologi UMAS var inte identiska originalet vilket jag fick veta många år efteråt. I slutet av år 2000 jag har fått ett nytt mekanisk aortaklaff protes på Thorax Lund och kardio hirurg har skrivit i sin journal att jag hade en bicuspid aorta klaff med födelsen, den tagits bort. Men min sjuk aorta klaff(insufficiens och stenos) skickades aldrig på en steril undersökning sk PAD! Varför?
Hur många läkare ”samarbetade” för att inte visa min dåvarande mycket negativa hälsotillståndet? Min kära Dr Dragana Carapic har fått journal kopian av karido hirurgen Dr Ronny Gustafsson också! Hon kunde bara jämföra och lätt se och tolka och se sanningen gällande mitt hjärta förre och efter tandimplantat samt op berättelse. Men hon valde att bli tyst, mycket trevlig och vänligt mot mig…… tills jag fick veta hela sanningen!
Den hela historien berättar om att jag har blivit fel behandlat och pga detta alla mina hjärta klaffar skadades. När hjärta skada upptäcktes, då snabbt arbetade tandläkare (spec i protetik som gjorde tandimplantat operation i mina övre käkar) Kjell Randow (röngen avd på TVHS Malmö och Käkkirurgiska UMAS), Dr Stig Persson, Klinisk fysiologi, Klinisk mikrobiologi Malmö och Lund, Dr Dragana Carapic, Dr Ronny Gustafsson, Dr Mahmut Bulic osv för att sanningen om att jag hade en bicuspid aortklaff med födelsen, istället ändrades utlåtande på min första ukg av hjärtat från 1991, så att min andra ukg av hjärta från februari 2000 också manipulerades så att den skulle också se som om jag hade en normal hjärta. Men sanningen kommer fram alltid och Gud straffar förr eller senare omänskliga handlingar.
Dr Ronny Gustafsson brev svarade att han inte vet vilket ukg av mitt hjärta har varit grund inför mitt hjärta klaff byte, att han inte var tvungen att göra en patologisk histologisk undersökning av min bort klippt aorta klaff, ( vilket svar stämmer ej), men han till slut har skrivit sanningen gällande min ursprungliga aorta klaffen.
Om jag hade fått en rätt diagnos från allra första början dvs när upptäcktes den kraftiga blås ljuden på hjärtat ( hur och varför), då skulle behandling på mina besvär har börjat mycket tidigare och annorlunda. Jag skulle slippa stora lidande både fysiskt och psykiskt. Det är skillnad gällande undersökningar om en ursprungligen normal hjärta eller en fel hjärta bli sjuk- säger sak kunniga specialist läkare!

Jag tänker fortfarande på VARFÖR? HUR KUNDE HON, DE ANDRA INBLANDADE GÖRA SÅ MOT mig,EN HJÄLPLÖS PATIENT?

15 02 2013
Kata Hansson

Det finns GUD som ska en vacker dag rätta till allt! Alla inblandade i mitt fall måste uppleva samma situation, för eller senare, själva eller via sina närmaste och käraste. Detta hoppas jag.

24 03 2014
Anonym

Ja alla kära medpatienter. Lägg ingen mer energi på att försöka få rättsida på varför Ni har blivit felbehandlade. Ert lidande är stort, det förstår jag. Men okunskap, oskicklighet, orkeslöshet, oengagemang är inte brottsligt och de kunde inte bättre. Det är ett systemfel, inte fel på de enskilda individerna. De förstår inte bättre…kan inte bättre, orkade inte bättre. Allt skall gå så fort och alla skall få ut så mycket som möjligt ut av livet. Den ekvationen går inte ihop sig. Fel begås av alla dagligen!
Karma ser till att total rättvisa skipas. Det de utsatt er för kommer de själva att drabbas av, ända tills de av egen erfarenhet lärt att inte upprepa detta mönster.
Det kan också vara så att Ni själva har blivit drabbade av karma lagen. Dvs ni har i tidigare liv begått handlingar, som ni måste sona för i detta liv, för att bli bättre människor. Allt det goda vi gör kommer tillbaka till oss och även allt det onda.
Så ägna er tid åt att göra så mycket gott ni kan i detta liv, så får ni skörda frukterna av detsamma längre fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: